Tomaattiaika on parhaimmillaan, ja useassa talossa tehdään tomaattikastiketta säilöön talven varalle.Tomaattikastike kun on italialaisen keittiön perusraaka-aine, sitä käytetään paljon.
Paras tomaattilaatu olisi San Marzano, puikulamainen tomaatti, mutta eiköhän muutkin tomaatit käy.
1 sipuli
1 porkkana
1 varsiselleri
3 rkl oliiviöljyä
8 basilikan lehteä
ripaus suolaa
(ripaus sokeria, jos tomaatit ei ole makeita)
1. Kalttaa tomaatit (kasta kuumaan veteen, niin että kuori halkeaa. Kuori tomaatti)
2. Poista kovat kohdat ja siemenet tomaateista
3. Hienonna sipuli, porkkana ja varsiselleri hyvin pieneksi (esim. monitoimikoneessa) ja kuullota ne oliiviöljyssä kattilassa
4. Lisää tomaatit, basilikan lehdet ja suola kattilaan, soseuta sauvasekoittimella
5. Anna hautua kunnes kastike on sakeutunut
Jotkut tekevät tomaattikastikkeen ilman soffrittoa, eli sipuli-porkkana-varsiselleriä, mutta omasta mielestäni se tuo kastikkeeseen enemmän makua. Voitte siis huoletta jättää kohdan 3. myös välistä, jos haluatte vain tomaatti-basilikakastikkeen, tai päästä helpommalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti