tiistai 20. elokuuta 2013

Italialainen ruoka

Italialaiset aloittavat ruokailun yleensä pienellä antipastilla, makkaroilla, juustolla, bruschetoilla jne. varsinkin jos he syövät ravintolassa.
Kotona taas usein aloitetaan suoraan primolla, joka on useimmiten pastaa, risottoa tai keitto. Primot on yksinkertaisia, muutamasta raaka-aineesta tehtyjä annoksia, joissa ei ole suuria määriä proteiinipitoisia raaka-aineita. 
Tämä siksi, että primon jälkeen syödään secondo, joka on yleensä lihaa tai kalaa, contornon, eli kasvislisukkeen tai salaatin kera. 
Jälkiruoka, eli dolce, on usein vain hedelmä, mutta toki makeita jälkiruokiakin syödään.

Italialaiset ovat hyvin ylpeitä keittiöstään, ja noudattavatkin reseptejä tarkasti. Toki alueellisia eroja saattaa olla, mutta yleensäottaen reseptien kanssa ei sooloilla.Tässä blogissa olevat reseptit ovat aitoja italialaisia reseptejä, en aio niitä suomalaistaa. Suosin sesonkituotteita ja kunnon raaka-aineita, sekä pyrin valmistamaan kaiken alusta asti, ilman puolivalmisteita.

Asun Italiassa vuodesta 2004 lähtien, pyöritän kokki-mieheni kanssa italialaista ravintolaa, ja koko arkemme pyöriikin enemmän tai vähemmän ruoan ympärillä. Usein lähetän reseptejä ystäville Suomeen, ja ajattelin, että samallahan voin kirjoittaa ne tänne muidenkin luettavaksi.

Tervetuloa siis blogiin pariin, jos italialainen ruoka maistuu! -Heidi


3 kommenttia:

  1. Kiitos kutsusta! Reseptit kuulosti ihanilta, en tiia minka tekisin ekaksi!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. moi kaikki video blogin lukiat !!! mitä kuluu

    VastaaPoista