200g kikherneitä
2 punasipulia
100g pekonia (oikeastaan täällä käytetään sian poskea; guancialea, mutta voi olla vaikea löytää Suomesta!?)
Oliiviöljyä
Mustapippuria ja suolaa
Pecorino/parmesaanijuustoa
1. Liota kikherneitä 24h, valuta vesi pois ja keitä n.3h runsaassa vedessä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös säilöttyjä kikherneitä, jolloin suolaa ei tarvitse juuri lisätä.
2. Kuullota punasipulit ja pekoni pannulla, ja hienonna salvian lehdet.
3. Sekoita punasipuli-pekoniseos ja salvia kikherneiden joukkoon, ja mausta oliiviöljyllä, pippurilla ja suolalla oman maun mukaan.
4. Raasta päälle hieman pecorino- tai parmesaanijuustoa, kun seos on jäähtynyt, jos haluaa syödä annoksen salaattina.
Annoksen voi siis syödä niin kylmänä kuin kuumana, esimerkiksi syksyn iltahämärässä.
Buon Appetito!
Mmm. Pitää kokeilla! Täällä ne syksyn iltahämärät alkamassa. Laitahan lisää maakunnan reseptejä tulemaan!
VastaaPoista