Italiassa syödään paljon siipikarjaa, varsinkin kotona. Ravintolassa taas ihmiset harvemmin kanaa tilaavat.
Itse suosin valkoista lihaa, joten kanaa ja broileria löytyy pöydästämme usein. Tässä ihana sitruunainen kana/broileriresepti.
4rkl oliiviöljyä
2 sitruunan mehu
Suolaa ja pippuria
Rosmariinia
4 salvian lehteä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl currya
1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola, pippuri, valkosipulin kynnet, rosmariini ja salvian lehdet. Ja marinoi kanaa ainakin tunnin verran seoksessa.
2. Poista yrtit ja valkosipulinkynnet. Lisää curry ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja pippuria.
3. Hauduta pannulla n.30min kannen alla, sivele marinadia, jottei kana pääse kuivumaan.
4. Tarjoa contornon, eli salaatin, perunoiden tai kasvisten kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti