sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Pappardelle al tartufo- Tryffelipasta

Tryffelipasta on Umbrian, maakuntamme, tunnetuimpia ruokia. Resepti on erittäin helppo ja yksinkertainen, mutta herkullinen, jos tryffelistä tykkää. 

4.lle hlölle

320g tuorepastaa ( täällä perinteisesti käytetään tagliatellejä tai fettuccineja, itse tosin käytin pappardellejä, kun niitä sattui löytymään kaapista).
80g tuoretta musta-tryffeliä
2 valkosipulin kynttä
5 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

1. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti.
2. Laita pannulle oliiviöljy ja valkosipulin kynnet kuorittuina. Paista niitä hetki, varo polttamasta.
3. Poista valkosipulin kynnet ja ota pannu pois levyltä.
4. Raasta tryffeli oliiviöljyyn ( säästä pikkuinen määrä annoksen koristeluun).
5. Lisää pasta tryffeliseokseen ja sekoita, lisää oman maun mukaan suolaa ja pippuria.
6. Lisää hieman tryffeliä vielä annoksen päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti