sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pasta agli asparagi- Parsa-pekonipasta

Kevät lähenee ja parsa-aika alkaa. Täällä parsaa käytetään enemmänkin ruoan seassa, eikä pelkälteen hollandaise-kastikkeen kera,  miten Suomessa usein näkee parsaa syötävän. 

4.lle hlölle

400g pastaa
1 sipuli
200g pekonia
Nippu tuoretta parsaa 
2 tomaattia
Suolaista ricottajuustoa
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

1. Laita pastavesi kiehumaan, ja keitä pasta suolatussa vedessä. 
2. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä. 
3. Siivuloi pekoni ja lisää sipulien joukkoon. 
4. Pese parsat ja leikkaa varresta reilusti. Loppuosa parsasta on puista eikä mukavaa syödä.
5. Pilko parsat pieniksi ja kuutioi tomaatit. Lisää ne pannulle ja anna hautua hetki. Jos kastike tuntuu kuivuvan kasaan, lisää pastan keitinvettä kauhalla joukkoon. Parsojen on myös tarkoitus jäädä hieman rapsakoiksi. 
6. Mausta pippurilla ja suolalla. 
7. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. 
8. Annostele lautasille, raasta ricottajuustoa annosten päälle ja tarjoile kuumana. 

Buon Appetito! 

2 kommenttia: