keskiviikko 21. elokuuta 2013

Gnocchi

Gnocchien valmistus on helppoa ja nopeaa, vaikkakin useimmiten ne tulee ostettua pastaiolta, tuorepastakaupasta, suoraan. Resepti on neljälle hengelle.
1kg perunoita
300g jauhoja
1 kananmuna
 Suolaa

1. Keitä perunat kuorineen. Kuori ne ja muussaa haarukalla jauhotetulla työalustalla. 
2. Lisää hieman suolaa, jauhot ja sekoita vaivaamalla kunnes taikina on yhtenäinen ja pehmeä. 
3. Lisää kananmuna ja vaivaa taikinaa niin pitkään ettei siinä ole kokkareita.
4. Jaa taikina osiin ja pyöritä käsin pitkiksi halkaisijaltaan 2-3cm pyöreiksi suikaleiksi.
5. Leikkaa n.1-2cm pituisiksi paloiksi. Painele haarukalla raidat gnocchien päälle, jos haluat niistä raidallisia.
6. Anna niiden vetäytyä jääkaapissa 15min, jonka jälkeen keitä ne runsaassa vedessä (lisää kiehuvaan veteen). Gnocchit ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti