sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Valkoviinissä haudutettu fenkoli

Fenkoli on yksi Italian suosituimmista syksyn ja talven vihanneksista. Useimmiten se syödään raakana, mutta itse tykkään myös keitetystä fenkolista. Tämä resepti on hyvä lisuke varsinkin liharuoille.
4.lle hlölle

2-3 fenkolia (koosta riippuen)
4rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
4 rosmariininoksaa
1dl valkoviiniä
50g mustia oliiveja
Suolaa
Pippuria

1. Leikkaa fenkolit isoiksi lohkoiksi ja viipaloi sipuli.
2. Kuumenna oliiviöljy kannellisessa pannussa/kasarissa ja kuullota fenkoleja ja sipuleja n.10 minuuttia.
3. Lisää kokonaiset, kuoritut, valkosipulinkynnet ja kaksi rosmariininoksaa. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. 
4. Lisää valkoviini ja anna hautua kannen alla 10-15minuuttia, tai kunnes fenkolit on pehmentyneet. Lisää tarvittaessa viiniä. 
5. Lisää oliivit ja loppu rosmariini, paista pari minuuttia ja tarjoile. 

Buon Appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti