Täällä syödään leipä tuoreena joka päivä, joka tarkoittaa, että leipä käydään ostamassa päivittäin
panetteriasta, eli leipäkaupasta. Jotta leipää ei menisi hukkaan, jäljelle jääneestä leivästä tehdään esimerkiksi bruschettoja, crutonkeja jne, tai sitten vaikka Panzanella-salaattia, joka on perinteinen keski-italialainen salaatti, jota syödään varsinkin kesäaikaan. Se sopii hyvin lihan tai kalan lisukkeeksi, ja on ruokaisa siihen laitettavan leivän ansiosta. Voisi jopa jättää
primon kokonaan syömättä, varsinkin jos haluaa syödä kevyemmin.
2 tomaattia
400g vaalean/maalaisleivän sisusta, ilman kuoria
Suolaa
3 rkl valkoviinietikkaa
1. Pilko kasvikset kulhoon.
2. Kasta leipäsiivuja hieman vedellä ja murusta salaatin joukkoon.
3. Revi basilikan lehdet ja lisää salaattiin
4. Valmista kastike valkoviinietikasta, oliiviöljystä, suolasta ja pippurista ja lisää joukkoon.
5. Sekoita salaatti kunnolla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti