perjantai 23. elokuuta 2013

Pesto alla genovese- pestokastike

Kesä on basilikan aikaa, ja mikä sen parempaa kuin itse tehty pesto. Ja helppoa kuin kuin mikä! 

50g basilikan lehtiä
1rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
100ml oliiviöljyä
30g/2rkl pecorino-juustoraastetta
70g/6rkl parmesaanijuustoraastetta
ripaus merisuolaa

1. Leikkaa valkosipulin kynnet pieniksi ja laita huhmareeseen merisuolan kanssa. Huhmaroi kunnes seos on yhteinäinen ja pehmeä.
2. Lisää basilikan lehdet ( lehtien tulee olla kuivia) ja jatka huhmarointia, kunnes lehdistä ei lähde enää nestettä.
3. Lisää pinjansiemenet ja jatka huhmarointia.
4. Sekoita juustoraasteet vähän kerrallaan ja lopuksi oliiviöljy sekoittaen hyvin. 

Pesto säilyy jääkaapissa 2-3 päivää, tai se on mahdollista myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti