torstai 31. lokakuuta 2013

Vellutata di zucca- kurpitsasosekeitto

Toinen maukas ja helppo kurpitsaresepti on keitto, joka on hyvin suosittu näin syksyllä.

4.lle hlölle

1kg kurpitsaa
1/2 sipuli
Oliiviöljyä
Kasvislientä
1tlk kanelia
Ripaus muskottipähkinää
Suolaa ja pippuria
Rosmariinin oksa

1. Kuutioi kurpitsa ja sipuli.
2. Kuullota sipuli pannulla öljyssä ja lisää kurpitsakuutiot.
3. Anna hautua kannen alla n.20min. Lisäten kasvislientä vähitellen, jotta kurpitsa ei kuivu.
4. Kuumenna pannulla hieman oliiviöljyä, lisää siihen rosmariininoksa ja anna öljyn imeä makua itseensä muutama minuutti. Varo polttamasta oksaa.
5. Lisää mausteet kurpitsaseokseen ja soseuta sauvasekoittimella, lisää kasvislientä, jotta saat haluamasi paksuuden. 
6. Annostele lautasille, kaada rosmariiniöljyä ohuena nauhana annoksen päälle muutaman lusikallisen verran. Nauti kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti