Torta al testo on umbrialainen hyvin perinteinen ja suosittu resepti. Oikeasti leipä paistetaan testo-nimisellä valuraudalla, mutta sitä tuskin Suomesta löytyy, joten eiköhän uunikin paremman puutteessa käy.
Torta al testo on hiivaton leipä, joka leikataan kolmioiksi ja puoliksi, ja väliin laitetaan perinteisesti keitettyä pinaattia ja paistettua raakamakkaraa, rucolaa ja stracchino-juustoa tai ilmakuivattua kinkkua.
1/2tlk soodaa
1/2tlk suolaa
4dl vettä
1. Sekoita suola ja sooda jauhojen sekaan.
2. Lisää vähitellen vettä sekoittaen.
3. Vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee yhtenäistä ja kauli siitä n. 1cm paksuinen pyöreä "lettu". Painele haarukalla, jotta leipään ei tule kuplia.
4. Paista n. 10-15min uunissa
5. Leikkaa 6 osaan ja halkaise kolmiot. Täytä haluamallasi tavalla. Pinaattiohje löytyy contorneista, jos haluatte sitä kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti