lauantai 26. lokakuuta 2013

Insalata di polpo e finocchi- mustekala fenkolisalaatti

Meillä syödään aina perjantaisin kalaa, ja näin syksyllä mustekalasalaatti saa sitruskastikkeen ja fenkolia seurakseen, fenkolit kun alkaa pikkuhiljaa olla valmiita. Salaatti toimii täällä alkusalaattina, tosin itse en sen jälkeen enää muuta kaipaa.

4 hlölle:

500g mustekalaa 
1 fenkoli
Salaattia
Rucolaa
Persiljaa

Kastike:
1 appelsiinin mehu
2rkl oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja pippuria

1. Keitä mustekala (lisää kylmään veteen kattilassa, ja kuumenna kunnes kiehuu) n. 30min. Ja anna jäähtyä ennen leikkaamista. 
2. Leikkaa fenkoli ja mustekala ohuiksia siivuiksi ja silppua persilja.
3. Sekoita salaatit keskenään kulhossa, mustekalan, persiljan ja fenkolin kanssa.
4. Mittaa kastikkeen aineet kupissa ja sekoita sauvasekoittimella sen verran että  siitä tulee kermamainen. Lisää salaattiin ja sekoita hyvin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti