lauantai 30. elokuuta 2014

Spaghetti con cozze e vongole- simpukkapasta

Simpukkapasta on yksi omista suosikeistani helppoudessaan, keveydessään ja nopeudessaan, sekä se on taivaallisen hyvää!
4.lle hlölle

400g sinisimpukoita
400g japaninmattosimpukoita (sanakirjan mukaan, tiedä sitten onko nimi oikea ja saako sellaisia Suomesta?!? Korvaa millä tahansa simpukoilla)
10 persiljan oksaa
2 valkosipulin kynttä
4rkl oliiviöljyä
Mustapippuria
Suolaa
320g Spagettia

1. Liota simpukoita hetki vedessä ja pese ne sekä poista sinisimpukoista ns. Parta vetämällä siitä veitsen avulla vastasuuntaan. 
2. Laita simpukat isoon pannuun ja kuumenna niin kauan että ne aukeaa, välillä sekoittaen.
3. Ota pois levyltä ja kaada ne kulhoon odottamaan. 
4. Silppua persilja, laita ne pannuun oliiviöljyn ja kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa. 
5. Paista niitä hetki, varo polttamasta!
6. Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä. 
7. Lisää kauhallinen pastan keitinvettä kastikkeeseen ja simpukat, anna kiehua kasaan muutama minuutti. 
8. Lisää spagetit kastikkeen joukkoon, raasta mustapippuria hieman myllystä, sekoita ja anna kastikkeen imeytyä hetki pastaan ennen tarjoilua. 

Buon Appetito!!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti