keskiviikko 27. elokuuta 2014

Bastoncini di pesce- Itsetehdyt kalapuikot

Näin pienen lapsen äitinä tulee usein tehtyä kalapuikkoja, tosin teen ne mielummin itse, korppujauhoista lähtien, käyttäen ravintolan ylijäämäleipää.

4.lle hlölle
4 turskafilettä
2 munaa
200g korppujauhoja
Jauhoja
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Sitruunan mehu
Persiljaa

1. Puhdista kalafileet ruodoista ja leikkaa ne 2-3cm levyisiksi siivuiksi.
2. Riko munat kulhossa ja sekoita joukkoon ripaus suolaa ja pippuria ja sitruunan mehu.
3. Laita yhdelle lautaselle jauhoja, toiselle korppujauhoja, johon lisää ripaus suolaa, pippuria ja hienoksi silputtua persiljaa. 
4. Kasta kalasuikaleet yksitellen ensin munaseokseen, sen jälkeen pyörittele ne varovasti jauhoissa, jonka jälkeen vielä korppujauhoissa. 
5. Asettele kalapuikot pellille ja siveltele niiden päälle hieman oliiviöljyä. 
6. Paista 180c' uunissa 20-25min. kääntäen ne kertaalleen ja sivellen öljyä myös toiselle puolelle.
7. Kalapuikot on valmiita, kun ne on kullankeltaisia ja rapeita pinnalta.

Buon Appetito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti