sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ragu' di Agnello- Tuorepastaa lammas-timjamikastikkeessa

Pääsiäinen on lammasruokien aikaa, ja aloitan lammasreseptit pastareseptillä.

4.hlölle

500g Tagliatellejä tai muuta tuorepastaa
400g lampaan jauhelihaa
Porkkana
Sipuli
Sellerinvarsi
2 lasillista valkoviiniä
Timjamia (tuore aina parempi!)
2-3 laakerinlehteä
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä

1. Pilko sipuli, porkkana ja sellerinvarsi pieneksi. 
2. Kuullota niitä pannulla pienessä määrässä öljyä.
3. Lisää jauhettu lampaanliha pannulle ja ruskista. Anna kiehua niin pitkään, että lihasta irtoava neste haihtuu.
4. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
5. Lisää laakerinlehdet, valkoviini ja lasillinen vettä. Hauduta matalalla lämmöllä niin pitkään, että neste on kokonaan vetäytynyt. 
6. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä tuorepasta suolatussa vedessä. Kun pasta on kypsää, valuta se ja kaada kastikkeen joukkoon, sekoita ja anna imeytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. 
7. Raasta parmesaania halutessa annoksen päälle.

Buon Appetito!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti