Umbriassa pääsiäisenä jokaisesta aamiaispöydästä löytyy salamin, ilmakuivatun kinkun ja keitettyjen munien seuralaisena Torta di pasquaa, eli pääsiäiskakkua, joka nimestään huolimatta on suolainen leivonnainen.
Kakun teko on pitkähkö prosessi, koska sitä kohotetaan monta tuntia, mutta resepti itsessään ei ole vaikea.
5 munaa
1/2kg jauhoja
1dl vettä
25g hiivaa
1tl sokeria
7rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
Ripaus pippuria
250g parmesaani- ja/tai pecorinojuustoa raastettuna
150g emmentalia kuutioina
1. Sekoita keskenään munat, sokeri, suola, pippuri, öljy, juustoraaste ja emmental. Anna vetäytyä kylmässä pari tuntia.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää 100g jauhoja ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna kohota 1h. liinan alla.
3. Sekoita taikinat keskenään ja lisää loput jauhot. Vaivaa taikina kunnolla ja anna kohota huoneenlämmössä 1h.
4. Kaada taikina ympärimitaltaan 16cm , korkeaan, voideltuun vuokaan. Anna kohota vuoassa, kunnes taikina peittää vuoan kokonaan.
5. Paista 190c' 50min. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti