sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Frittata di Asparagi- Parsamunakas

Parsa-aika on parhaimmillaan ja yksi suosituimmista parsaruoista on munakas. Sen voi syödä niin alkuruokana, eli antipastona, kuin pääruokana, secondona.

1 nippu parsaa
6 munaa
Parmesaaniraastetta
Persiljaa
Suolaa 
Pippuria

1. Pese parsat ja leikkaa niistä kannat irti. Sido parsat ja keitä korkeassa kattilassa 15min. pystysuunnassa, niin että kukinnat jäävät veden yläpuolelle. 
2. Jäähdytä hetki ja vatkaa sillä välin munat rikki. Sekoita joukkoon mausteet, parmesaani ja hienonnettu persilja. 
3. Leikkaa parsat paloiksi ja lisää munaseokseen. 
4. Paista teflon-pannulla keskilämmöllä tilkassa oliiviöljyä. Käännä, kun alapuoli alkaa rusehtumaan.
5. Tarjoa kuumana.

3 kommenttia:

  1. Tää menee kokeiluun heti huomenna!

    VastaaPoista
  2. Ai siis et kypsytä parsan yläosaa..mä olin tehnyt eka paloiksi, sitten kypsentänyt oliiviöljyssä ja tilkka vetta..ja kun kypsiä niin heittänyt munat..;):)

    VastaaPoista
  3. Leila: jos parsa on villiparsaa, tai muuten vaan ohutta, pannulla paistaminenkin riittää, mutta keittäessä ne, parsan kukinnot kypsyy höyryttämällä samalla kun vesi kiehuu. Sen takia parsakattilat on kapeita ja korkeita.

    VastaaPoista