lauantai 8. maaliskuuta 2014

Pasta al limone e menta- Sitruunainen pasta

Näin naisten päivän kunniaksi kokkasin sitruunaista pastaa, keltainen kun on täällä naisten päivän väri.
Tämä resepti on maailman helpoin ja nopein pastaresepti, ja todella hyvää ja yksinkertaista. 

4.lle hlölle

400g pastaa (itse käytin linguineja)
1 sitruunan 
1 valkosipulin kynsi
120g ruokakermaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Minttua

1. Laita pasta vesi kiehumaan ja keitä pasta suolatussa vedessä. 
2. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Vain keltainen osa, valkoinen on kitkerää ja sitä tulisi välttää. 
3. Kuori valkosipulin kynsi, ja kuullota sitä pannulla tilkassa oliiviöljyä. 
4. Kun valkosipulinkynsi on saanut väriä ota se pois ja lisää raastettu sitruunankuori öljyyn. 
5. Lisää ruokakerma ennen kuin sitruunankuori palaa tai muuttuu rapeaksi. 
6. Silppua muutama mintun lehti ja lisää kermaan. 
7. Anna hautua muutama minuutti.
8. Valuta pasta ja kaada pasta kastikkeen joukkoon sekoittaen. Anna kastikkeen imeytyä hetki pastaan ennen tarjoilua ja tarkista suolan tarve. 
9. Raasta parmesaania annoksen päälle oman maun mukaan. 

Buon Appetito e Buona Festa della Donna!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti