torstai 6. helmikuuta 2014

Risotto al radicchio, gorgonzola e noci- pähkinäinen homejuustorisotto

Radicchio, eli punasikuri, on täällä paljon käytetty talvinen vihannes. Se on maultaan kitkerä, jota tässä reseptissä pehmentää gorgonzola-homejuusto. Gorgonzolan tilalla voi toki käyttää muitakin homejuustoja; auraa, brietä, chevrèä, taleggioa jne.
4.lle hlölle

140g risottoriisiä
1 punasikurin kerä
6 dl kasvislientä
80g gorgonzola-juustoa
1 punasipuli
60g saksanpähkinöitä
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

1. Pese punasikuri ja leikkaa kanta irti. Leikkaa koko kerä siivuiksi.
2. Silppua sipuli hienoksi ja kuullota oliiviöljyssä pannulla. Lisää riisi ja anna öljyn imeytyä muutama minuutti riisiin.
3. Lisää siivutettu punasikuri ja paista kunnes se pehmenee.
4. Lisää kasvislientä pikkuhiljaa, kunnes riisi alkaa olla kypsää. Murenna joukkoon saksanpähkinät.
5. Kun riisi on kypsää lisää homejuusto. Sekoita hyvin kunnes juusto on sulanut ja risotto on kermamaisen pehmeää. 
6. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Buon appetito! 

2 kommenttia:

  1. Ihanan eksoottinen annos tänne talven keskelle!

    VastaaPoista
  2. Ihana tämä sinun blogisi, löysin tämän googletellessa tryffelipastan reseptiä. Arvostan erityisesti sitä, että reseptit vaikuttavat aidoilta italialaisilta, eikä esimerkiksi pastoissa ole suomalaiseen tapaan liikaa eri raaka-aineita. Pitää testata muutamia reseptejä jahka keittiöremonttimme valmistuu. Yksi suosikkipastojani tryffelipastan lisäksi on toscanalainen villisikaragu.

    VastaaPoista