lauantai 21. syyskuuta 2013

Vellutata di ceci- kikhernekeitto

Syysiltojen kylmetessä keitot maistuu, ja itselleni varsinkin samettisen pehmeät sosekeitot.

4.lle hlölle

300g kikherneitä
1 valkosipulin kynsi 
Rosmariinin oksa
5 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Grana padano-juustoa

1. Liota kikherneet ( ei tarvitse liottaa jos käytät valmiita kikherneitä) 
2. Laita pannulle oliiviöljy ja kuorittu valkosipulin kynsi kokonaisena ja rosmariinin oksa, kuumenna ja anna öljyn imeä makua n.4min ajan.
3. Poista valkosipulin kynsi ja rosmariini sekä lisää kikherneet pannulle paistaen niitä muutama minuutti.
4. Lisää vettä niin että kikherneet peittyvät kunnolla ja anna hautua 2-3h, lisää suolaa keitinveteen( ei tarvitse keittää tai suolata jos käytät valmiita kikherneitä)
5. Soseuta keitetyt kikherneet tilkassa keitinvettä, lisäten vettä niin pitkään kunnes saat mieluisesi paksuuden keitolle. ( jos käytät valmiita kikherneitä voit lisätä vähäsuolaista kasvislientä)
6. Annostele lautasille, raasta myllystä pippuria ja grana padano-juustoa annosten päälle ennen tarjoilua. 

Buon appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti