perjantai 13. syyskuuta 2013

Risotto ai fiori di zucca- kesäkurpitsarisotto

Risotot on ihan mun lemppareita, ja maistuu hyvin pojallenikin, joten niitä syödään meillä viikottain. Tämä resepti on hyvin perinteinen risotto, mutta kun kesäkurpitsaa riittää, niin sitä tulee käytettyä paljon.

4.lle hlölle

350g carnaroli-riisiä
1l kasvislientä
1 sipuli
16 kesäkurpitsankukkaa 
1 kesäkurpitsa
Parmesaania
Sahramia

1. Paista kuutioidut kesäkurpitsat oliiviöljyssä, ne saa jäädä hieman rapeiksi. Lisää loppuminuuteilla kesäkurpitsankukat neljään osaan leikattuina (poista myös kanta ja sisus) ja paista ihan hetki. 
2. Paista erikseen sipuli, kun sipuli on kuullottunut lisää riisi ja anna öljyn imeytyä riisiin. Lisää kasvislientä niin että riisi peittyy ja anna kiehua hiljalleen. Lisää kasvislientä aina pikkuhiljaa sen imeytyessä riisiin ja sekoita. 
3. Keitä niin pitkään kunnes riisi on kypsää. Lisää ripaus (1g) sahramia, kesäkurpitsat ja -kukat sekä tarkista suola.
4. Raasta päälle hieman parmesaania ja anna risoton vetäytyä hetken aikaan.
5. Lopputuloksen pitäisi olla kermamainen ja täyteläinen risotto.

Buon appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti