sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Costine di agnello- Lampaan karetta uunissa

Pääsiäisenä syödään täälläkin lammasta. Tässä yksi perinteinen resepti, joka on maukasta ja helppo tehdä.

4.lle hlölle

600g lampaan karetta
Paketti pekonia
Minttua, timjamia ja rosmariinia (tuore aina parempi!)
Suolaa
Pippuria 
1/2lasillista valkoviiniä

1. Hienonna yrtit ja sekoita keskenään suolan ja pippurin kanssa kulhossa.
2. Puhdista kareen luuosat, ja hiero yrttiseosta kareen rasvaisemmalle puolelle. 
3. Kuumenna uuni 200c'. Paista karetta n.15min uunivuoassa. Lorauta pohjalle hieman valkoviiniä, sitä lisäten sitä mukaa kun se haihtuu.
4. Leikkaa pekoni ohuiksi siivuiksi ja asettele se kareen päälle. Jatka kypsentämistä uunissa n.10min. niin, että pekonista tulee rapeaa. 
5. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Kare leikataan parin kolmen luun välein, tai miksei vaikka jokainen luu erikseen. 

Buon appetito!! 


2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla pääsiäisenä..kuulostaa hyvältä!:)

    VastaaPoista
  2. Hei! Törmäsin postaukseesi Twitterin ja Ruokablogi-palvelun kautta, onpa kivan näköisiä italialaisia ohjeita! Tykkään kovasti seurata italialaisen keittiön maailmaa blogienkin kautta ja monta ruoka- ja viinimatkaa on sinne tehty, ja aina keittokirja matkamuistoksi hankittu. Vielä kivempaa, että joku osaa tulkata ohjeita ja ruokakulttuuria meille, jotka halavat nonnan ja mamman ohjeita!

    VastaaPoista