lauantai 1. helmikuuta 2014

Torcolo di San Costanzo- Perugian pyhimyksen pulla

Ensimmäinen makea päivitys blogissa, ja se on Perugian, kaupungin jossa asutaan, pyhimyksen San Costanzon perinne"pulla".
San Costanzoa juhlitaan aina 29.1, eli muutama päivä sitten, ja teimme poikani kanssa ensimmäistä kertaa kyseistä torcoloa koulujen ja tarhojen ollessa kiinni pyhäpäivän kunniaksi, ja hyvin onnistui! Maultaan tosin hieman erikoinen, eikä siten maistunut pikku-miehelle, mutta asiakkaat ravintolassa tykkäsivät! 

25g hiivaa
500g jauhoja
Ripaus suolaa
1dl oliiviöljyä
150g sokeria
150g rusinoita
80g sukaattisitruunoja (mitkä tahansa sukaatit käy)
60g pinjan siemeniä
1/2tl aniksen siemeniä
Cocktailkirsikoita koristeluun

                   


1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä.
2. Sekoita jauhot, suola ja oliiviöljy keskenään ja lisää hiiva pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.
3. Vaivaa hetken aikaa ja muotoile taikinasta pallo. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. 
4. Liuota rusinat kohoamisen aikana.
5. Purista ylimääräinen vesi pois ja sekoita rusinat sokerin, sukaattien, aniksen ja pinjan siemenien kanssa taikinaan. 
6. Muotoile taikinasta rengas (reikäleivän kaltainen) ja peitä liinalla. Anna kohota 2h. 
7. Koristele cocktailkirsikoilla ja paista 180c' asteessa n. 45min. 
8. Tarjoile jäähtynyt "pulla" Vin Santon kanssa (makea jälkiruokaviini).








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti