torstai 9. tammikuuta 2014

Zuppa di cereali- Talvinen papukeitto

Talvella mikä maistuukaan paremmalta pastan tilalla, kuin kuuma keitto. Tämä resepti on hyvin tyypillinen keski-italialainen minestra-resepti, jossa on helppoja ja hyviä raaka-aineita. Keitto säilyy hyvänä myös  jääkaapissa muutaman päivän, ei siis tarvitse italialaiseen tyyliin heittää ylijäämää ruokaa pois. 

4.lle hlölle

1 porkkana
1 sipuli
1 varsisellerin varsi
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
500g sekalaisia palkokasveja; papuja, herneitä, linssejä sekä ohraa, spelttiä jne. ( täällä myydään kuivatettuina erilaisia sekoituksia. Suomen markkinoista en valitettavasti tiedä, mutta voitte tehdä omat sekoitukset jos ei vastaavaa löydy!!) 
1dl tomaattikastiketta
1 rosmariinin oksa
3 salvian lehteä
Pippuria
Suolaa
Parmesaanijuustoraastetta oman maun mukaan

1. Liota palkokasvit ohjeen mukaan, yleensä n.10-12h.
2. Pilko porkkana, sipuli, varsisellerin varsi ja valkosipuli pieniksi ja kuullota öljyssä kattilassa.
3. Lisää palkokasvit, ohrat, speltit yms, ja tomaattikastike. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti.
4. Lisää kasvisliemi ja yrtit, ja anna hautua kannen alla tunnin verran, välillä sekoittaen ja tarkistaen liemen määrän, ettei keitto pääse kuivumaan. Tarvittaessa lisää kasvislientä.
5. Ota yrtit pois ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
6. Annostele lautasille ja raasta parmesaania päälle. Tarjoile kuumana. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti