sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Gnocchi al sugo di capriolo- Gnoccheja riistakastikkeessa

Syksy ja talvi on riistan aikaa, tämän kastikkeen voi oikeastaan tehdä mistä tahansa punaisesta riistalihasta ja gnocchien tilalla voi hyvin käyttää mitä tahansa tuorepastaa. Esimerkiksi tagliatelle tai pappardelle sopii oikein hyvin. Tässä reseptissä on käytetty metsäkauriin lihaa. 


4.lle hlölle

400g riistalihaa
1 porkkana
1 sipuli 
1 varsisellerin varsi
1rkl oliiviöljyä
1/2 tomaattipyree purkki
125ml punaviiniä
300ml vettä/riistafondia
1 rosmariininoksa
1 timjaminoksa
1/2 valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 katajanmarjaa 

1. Leikkaa liha 1/2cm kuutioiksi, ja hienonna porkkana, sipuli ja varsiselleri. Ruskista pannulla oliiviöljyssä.
2. Jos haluat kastikkeesta tasaisempaa massaa (jauhelihakastikkeen tapaista, niinkuin kuvassa) jauha monitoimikoneessa hienoksi. Kastikkeen voi jättää myös jauhamatta ja isoimmiksi paloiksi. 
3. Laita kastike takaisin kattilaan ja lisää tomaattipyree, sekoita hyvin. Lisää punaviini, vesi/fondi, yrtit, hienonnettu valkosipuli ja katajanmarjat ja anna hautua tunnin verran matalalla lämmöllä. Lisää tarvittaessa vettä/fondia. 
4. Tarjoa pastan, gnocchien tai miksei keitettyjen perunoidenkin kanssa. 

Hyvää loppiaista kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti