sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Crostoni misti- Sekalaiset uunileivät

Näin talvella raskaammat alkupalat tekee kauppansa, ja nämä uunileivät maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin. Täällä nämä olisi siis alkuruokia, mutta toki käy myös pikkusyötävästä tai välipalasta. Leipiä on 4 erilaista; sieni, pekoni, ilmakuivattu kinkku ja aurinkokuivattu tomaatti.

4.hlölle:

Iso vaalea leipä
250g sieniä
1 valkosipulin kynsi
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Persiljaa
Paketti ilmakuivattua kinkkua
Paketti pekonia
Purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
2 pötköä mozzarella-juustoa


1. Paista sienet ja valkosipulin kynsi pannulla tilkassa oliiviöljyä.
2. Mausta maun mukaan persiljalla, suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa pekonit siivuiksi ja paista erikseen pannulla. (Ei sekoittaen sienien kanssa).
4. Leikkaa leivästä 16 siivua ja leikkaa mozzarellat siivuiksi.
5. Asettele leivät pellille, laita mozzarella siivuja päälle niin että leipä peittyy.
6. Lisää sienitäytettä neljälle leivälle, ilmakuivattuja kinkun siivuja toiselle neljälle, samoin kun pekonia ja pieniksi leikattuja aurinkokuivattuja tomaatteja lopuille leiville. Täytteet menee siis juuston päälle, ei alle.
7. Paista 200'c uunissa kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.
 Buon appetito!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti