maanantai 16. lokakuuta 2017

Pinaatti-ricottapiiras

Suolaisia piirakoita syödään täälläkin, varsinkin buffeteista niitä löytää usein, ja tämän piirakan teinkin tallimme brunssille.

Pohjataikina:

100g voita kuutioina
200g jauhoja
70ml kylmää vettä
suolaa

1. Mittaa jauhot, voi kuutioina ja ripaus suolaa kulhoon.
2. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on hiekkamaista.
3. Lisää vesi ja vaivaa taikinasta yhtenäinen. Muotoile palloksi ja laita jääkaappiin 40minuutiksi odottamaan.

Täyte:

200g pinaattia
250g ricottajuustoa
1 kananmuna
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
2rkl parmesaaniraastetta

1. Kiehauta pinaatti, jos käytät tuoretta pinaattia. Käytä sen jälkeen pannulla tilkassa oliiviöljyä. Jäähdytä pinaattia hetki.
2. Kaada pinaatti kulhoon ricotta-juuston kanssa ja sekoita.
3. Lisää kananmuna, ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Raasta sekaan parmesaani-juustoa, ja sekoita.
4. Voitele vuoka ja kauli taikina vuokaan, niin että reunat tulevat vuoan yli.
5. Kaada taikinan päälle täyte, ja käännä reunat täytteen päälle.
6. Paista 180'c n.30-40 minuuttia, kunnes piirakka on kullan keltainen päältä.
7. Jäähdytä piirakkaa hetki ennen tarjoamista.

Buon Appetito!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti