tiistai 10. lokakuuta 2017

Linssi-pekonipasta

Linssi-pekonipasta on meillä arkiruokaa, mitä syömme kerran pari kuussa. Varsinkin syksyllä ja talvella, kun päivät kylmenee, tämä lämmin pasta maistuu koko perheelle. Jos liha taas ei maistu, sen voi hyvin jättää poiskin.

4.lle hlölle

350g pieni kokoista pastaa (itse käytin täysjyvä Ditaloni Rigatea)
200g linssejä
1 porkkana
1 sipuli
1 sellerinvarsi
80g savupekonia
1l kasvislientä
100g tomaattikastiketta
oliiviöljyä
parmesaania
suolaa
pippuria
timjamia
rosmariinia
1 valkosipulin kynsi

1. Liota linssit, jos käytät kuivattuja.
2. Kuutioi pieneksi porkkana, sellerinvarsi ja silppua sipuli sekä hienonna valkosipuli.
3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota kasviksia hetki. Lisää hieman kasvislientä ja anna hautua muutama minuutti.
4. Kuutioi pekoni ja lisää pannulle. Sekoita hyvin ja anna pekonin paistua.
5. Lisää pannulle huuhdellut linssit, tomaattikastike, ja muutama oksa timjamia ja rosmariinia (kuivatutkin käy).
6. Kaada päälle kasvislientä niin, että seos peittyy. Anna hautua kunnes linssit on kypsiä.
7. Lisää pasta (raakana) ja kasvislientä, ja anna pastan kiehua linssien joukossa kunnes se on kypsää.
8. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
9. Annostele lautasille ja raasta parmesaania päälle.

Buon Appetito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti