sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Appelsiinilohi

Appelsiini kuuluu talven makuihin ja itse rakastan tätä appelsiinilohta, mikä valmistuu aika vaivattomasti uunissa.
4.lle hlölle

600g lohifilee/medaljooni
3 appelsiinia
1sitruuna
1dl valkoviiniä
2rkl oliiviöljyä
Suolaa
Viherpippuria
2valkosipulinkynttä

Marinaadi:
1. Raasta kahdesta appelsiinista kuori ja purista mehu.
2. Purista myös sitruunan mehu ja sekoita ne keskenään kulhossa.
3. Lisää oliiviöljy, hyppysellinen suolaa, viherpippureita, valkosipulinkynnet (itse painan veitsellä rikki sen kummemmin hienontamatta) ja valkoviini. 
4. Putsaa lohi ruodoista ja upota fileet marinadiin. Anna maustua noin tunnin verran jääkaapissa.

Paisto:
1. Kuori viimeinen appelsiini ja leikkaa se pyöreiksi siivuiksi.
2. Laita lohifilee folion päälle ja asettele appelsiinisiivut lohen päälle. Sulje folio nyytiksi.
3. Paista 180'c n.30min. 
4. Anna vetäytyä muutama minuutti foliossa ennen tarjoilua.

Buon Appetito!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti