tiistai 27. lokakuuta 2015

Appelsiininen pähkinä Plum-Cake

Keräsimme viime viikonloppuna ison kasan pähkinöitä puustamme, ja päätin tehdä pähkinä Plum- Cakea, missä on appelsiinin ja kanelin vivahde.
Poikani Mathias nautti oman kakkunsa  maidon kera, minä taas jälkiruokaviinin. Kakku sopisi myös joulun alla illanistujaisiin tai kahvipöytään talvisella maullaan.

120g sokeria
2 munaa
1 appelsiini
70g oliiviöljyä
180g jauhoja
1tl leivintäjauhoa
1tl kanelia
75g pähkinöitä (mitkä vaan pähkinät käy, itse käytin saksanpähkinää)
2rkl hunajaa

1. Kuori pähkinät (jos ne on kuorineen) ja pilko ne pieneksi.
2. Vaahdota sokeri ja munat sähkövatkaimella.
3. Raasta appelsiininkuori ja purista sen mehu. Lisää ne vaahtoon samoin kuin oliiviöljy, sekoita varovasti.
4. Yhdistä jauhot ja kaneli keskenään, ja sekoita ne taikinaan pähkinöiden sekä hunajan kanssa.
5. Voitele pitkulainen leipävuoka, kaada taikina vuokaan ja paista n50minuuttia 180c´ uunissa keskitasossa.
6. Anna kakun jäähtyä täysin ennen vuoasta kumoamista. Viipaloi sentin kahden paksuisia siivuja ja tarjoa.

Buon Appetito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti