tiistai 23. kesäkuuta 2015

Laventeli-crème brulèe

Kävimme näin laventelin kukinta-aikaan laventelijuhlilla, ja siitä intoutuneena päätin tehdä laventeli-crème brulèetä.

6.hlölle

2,5dl maitoa
2,5dl kermaa
10 laventelin oksaa kukintoineen
70g sokeria
5 munankeltuaista

1. Mittaa maito, kerma ja 50g sokeria kattilaan laventelin oksien kanssa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kunnes seos pulpahtaa, eli kiehuu, ota se pois levyltä ja jäähdytä.
2. Sillävälin kun seos jäähtyy vatkaa munankeltuaiset 20g sokerin kanssa kevyeksi vaahdoksi.
3. Siivilöi laventelin oksat maito-kerma-seoksesta ja lisää jäähtynyt seos munavaahdon sekaan varovasti sekoittaen.
4. Kaada  seos kuuteen eri uunin kestävään tarjoiluastiaan ja paista 120c n.30min, tai kunnes seos on saennut, ja jäähdytä.
5. ripottele teelusikallisen verran sokeria jokaisen tarjoiluastian päälle ja karamellisoi sokeri polttimella. Jos et omista poltinta, karamellisoituminen onnistuu myös uunissa, grillivastuksilla ja täydellä teholla muutaman minuutin aikana.

Laventelintuoksua ja Buon Appetito!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti