sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tagliolini ai funghi porcini e guanciale- Tatti-pekonipasta

Syksyssä parasta on sienet, ja täällä varsinkin tatit ovat suuressa arvossa.
Tähän reseptiin pikkulisän tuo pekoni, mutta sen voi jättää poiskin, jos haluaa lihattoman vaihtoehdon.

4.lle hlölle

500g tuorepastaa
300g tatteja
100g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
Persiljaa
Suolaa 
(Mustatryffeliä)

1. Putsaa sienet ja leikkaa ne paloiksi. 
2. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota niitä tilkassa öljyä pannulla. 
3.Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, hienonnettu persilja ja sienet. Paista kunnes sienet ovat kullankeltaisia eikä päästä enää nestettä.
4. Laita sillävälin pastavesi kiehumaan. 
5. Paista toisella pannulla pieneksi pilkottu pekoni. Kun se on kypsää, yhdistä ne sieniin. Anna hautua muutama minuutti. Jos kastike tuntuu liian kuivalta, lisää hieman pastan keitinvettä. Tarkasta suolan tarve.
6. Kun pasta on kypsää kaada se kastikkeen joukkoon ja anna imeytyä kastikkeeseen hetki. 
7. Annostele lautasille ja halutessasi raasta hieman mustatryffeliä päälle. 

Buon Appetito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti