perjantai 26. syyskuuta 2014

Semolino alla vaniglia con pere- Vaniljainen mannaherkku ja päärynäkompotti

Tähän jälkiruokaan olen törmännyt usein Alpeilla, varsinkin näin syysaikaan.
Helppo jälkiruoka tai vaikka väli-tai iltapala,joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Päärynöiden sijaan voi käyttää hyvin myös omenoita.

1l maitoa
1dl mannasuurimoita
1 vaniljatanko
4 päärynää
kanelia
1dl sokeria

1. Kuori päärynät ja poista niistä kodat. Pilko pieniksi ja laita kattilaan. 
2. Lisää tilkka vettä, ripaus kanelia ja sokeri. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen niin että se vetäytyy  kasaan.
3. Mittaa toiseen kattilaan maito, avaa vaniljatanko ja lisää sen sisus maidon joukkoon.
4. Kuumenna maito, ja kun se kiehuu lisää mannasuurimot vispilällä vispaten, ettei tule paakkuja.
5. Keitä 10minuuttia, tai pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä hetki ja annostele jälkiruokakulhoihin. 
Lusikoi päärynäseos päälle ja anna jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti