keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Spaghetti alla puttanesca- Tomaattinen oliivi-kaprispasta

Puttanesca on alunperin napolilainen pastaresepti, jota roomalaiset muuttivat omakseen lisäten anjoviksen reseptiin. Pasta on yksi Italian tunnetuimmista ruoista, edustaen täydellisesti Välimeren keittiötä; tomaattia, oliiveja, kapriksia ja anjovista.

kuva pinterest
4.lle hlölle

400g spagettia (myös penne-pasta sopii kastikkeeseen)
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
Tölkki/pullo paseerattua tomaattia
4 anjovisfilettä
3rkl kapriksia
20 kivetöntä oliivia
Persiljaa

1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä spagetit suolatussa vedessä.
2. Kuullota tilkassa oliiviöljyä hienonnetut valkosipulin kynnet.
3. Lisää paseerattu tomaatti ja hauduta 5min.
4. Leikkaa oliivit ja anjovikset pieniksi, ja lisää ne kastikkeeseen kapriksien ja persiljan kanssa. Hauduta 10min. 
5. Kun pasta on al dente, eli ei täysin kypsää, valuta se ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita ja anna kastikkeen imeytyä pastaan muutama minuutti matalalla lämmöllä. 

Buon Appetito!!!

1 kommentti:

  1. Kokeilin tänään ensimmäisen kerran blogisi reseptiä ja aloitin tästä yksinkertaisetsa pasta-annoksesta - ja yllätyin positiivisesti! Olin alkuun hieman epäileväinen raaka-aineiden suhteen, koska näin suomalaisena olen tottunut siihen, että pastan päälle lapataan iso keko tomaattista jauhelihakastiketta niin, että pasta/spagetti peittyy alle lähes täysin.Tässä annoksessa pasta oli kuitenkin suuressa pääroolissa ja huomasin annoslautasen tyhennyttya noukkivani vielä lusikalla kattilasta lisämaistiaisia.
    Vaikka minulla onkin vielä vähän totuteltava kapriksien makuun, jotta niistä alkaisin varsinaisesti tykkäämään, aion pitää tämän reseptn tallessa ja se tulee varmasti monesti pelastamaan köyhän opiskelijan kauppareissut :)

    VastaaPoista