sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Seepia-hernemuhennos

Meillä syödään kalaa ja mereneläviä pari kolme kertaa viikossa, vaikka keski-Italiassa, kaukana rannoista, asummekin.
Tämä resepti on hyvin perinteinen, ja se on lähtöisin Laziosta.

4.hlölle

8 seepiaa (mustekala)
500g herneitä (pakasteherneet käy hyvin)
Oliiviöljyä 
1/2 sipuli
10 kirsikkatomaattia
Suolaa

1. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota kasarissa tai syvässä paistinpannussa oliiviöljyssä.
2. Halkaise tomaatit ja lisää ne sipulin joukkoon, samoin kuin puhdistetut seepiat ja paista niitä hetki.
3. Lisää herneet ja anna hautua 30min kannen alla matalalla lämmöllä. Tarkista aina välillä ettei kuivu liikaa, ja lisää tilkka vettä tarvittaessa.
4. Lisää suolaa tarvittaessa, ja tarjoile kuumana. 

Buon Appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti