torstai 31. heinäkuuta 2014

Polpette di persico- Ahvenpullat

Kalaa syömme useaan otteeseen viikossa, vaikka täällä sisämaassa asummekin. Näitä kalapullia teen oikeastaan useista eri kaloista, ja ovat varsinkin 4-vuotiaan poikani mieleen.

4.hlölle
500g ahvenfilettä (muukin kala siis käy)
150g vaalean leivän sisustaa 
Nippu persiljaa 
Sitruuna
100g parmesaaniraastetta
2munaa 
1 valkosipulinkynsi
Suolaa
Pippuria
Korppujauhoja
Kasvisöljyä paistamiseen

1. Keitä ahvenfileet ja poista niistä ruodot ja nahka. 
2. Murusta vaalean leivän sisusta. 
3. Lisää vaalean leivän joukkoon hienoksi jauhettu kala, kananmunat, parmesaaniraaste ja sekoita. 
4. Raasta sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu, ja lisää ne seokseen.
5. Purista vielä valkosipulinkynsi ja hienonna persilja joukkoon, mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla, ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
6. Muotoile massasta samankokoisia pullia ja pyörittele ne korppujauhoissa. 
7. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pullia n.3min kuumassa öljyssä niitä välillä käännellen, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia pinnalta. 
8. Imeytä ylimääräinen öljy talouspaperiin, ja tarjoile kuumina.  

Buon Appetito! 

1 kommentti: