tiistai 27. elokuuta 2013

Bucatini all'Amatriciana- tomaattinen pekonipasta

Tämä Laziosta lähtöisin oleva resepti on yksi Italian suosituimmista pastaresepteistä.

4.lle hlölle

400g bucatini-pastaa (spaghettikin käy)
250g possun poskea (pekonikin käy, vaikka roomalaiset ovatkin hyvin tarkkoja reseptistään, joka tehdään siis nimenomaan guancialesta eikä pancetasta...)
500g tomaattikastiketta
150g pecorino-juustoa raastettuna
ripaus chiliä

1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta paketin ohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa pekonit suikaleiksi ( ei liian pieniksi) ja paista pannulla.
3. Lisää tomaattikastike ja chili. Anna hautua n.10min.
4. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää juustoraaste sekoittaen.
5. Ripottele vähän juustoa myös annosten päälle ennen tarjoamista.

Buon Appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti