maanantai 23. syyskuuta 2013

Stufato di agnello- punaviini -lammaspata

Yksi ravintolan ikisuosikeista näin syksyllä on punaviinissä haudutettu lammas.

4.lle hlölle 
1kg lampaan lapaa
2 salottisipulia
1 varsisellerin varsi
1 porkkana
2 valkosipulin kynttä
Oliiviöljyä
2 lasia Punaviiniä
Rosmariinia
Suolaa 

1. Paista oliiviöljyssä hienoksi leikatut sipulit, valkosipulin kynnet, porkkana ja varsiselleri padassa. 
2. Lisää suurehkoiksi paloiksi leikatut lampaanlavat ja anna ruskistua hetken.
3. Lisää punaviiniä ja rosmariinin oksa sekä ripaus suolaa. ( myös chili sopii, jos tykkää tulisemmasta ruoasta)
4. Anna hautua ainakin pari tuntia, lisää punaviiniä tarvittaessa. Tarkista, että liha on mureaa (kokeile haarukalla).
5. Asettele lautasille, contornoksi sopii hyvin raikas salaatti tai vaikka polenta. 

Buon appetito! 

2 kommenttia:

  1. Siis niin ihana taas sun ruokablogi....mitaan en oo tosin saanut viela aikaiseksi kokeiltua mutta tarkoituksissa olis. Leena on mainostanut naita teidan ravintolan lammasruokia, niin tama taitaa menna nyt to do -listan alkupaahan!
    Kerrotko viela kauanko tuo haudutus vie; tunnin, kaksi????
    Mervi

    VastaaPoista
  2. Moi! mitä pidempään hauduttaa, sen parempaa siitä tietty tulee... mutta minimi on pari tuntia. lisään sen tonne reseptiin suoraan. :)

    VastaaPoista