torstai 24. marraskuuta 2016

Juustoinen kastanja-pekonipasta

En tiedä miten Suomesta tai muualta saa kastanjoita, mutta täällä ne on syksyn perinneruokaa. Itse tykkään erityisesti niistä paahdettuina takassa ja punaviinin kera nautittuina, mutta nyt päätin tehdä pastaa.
Resepti on 6.lle hlölle. 

300g keitettyjä ja kuorittuja kastanjoita (jos käytät tuoreita kastanjoita, liota niitä ensin vuorokauden verran, siten keittoaika lyhenee )
100g pekonia
1 valkosipulinkynsi
Chiliä maun mukaan
Oliiviöljyä
50g Brie-juustoa 
500g Penne-pastaa

1. Laita pastavesi kiehumaan. 
2. Kuullota paistinpannulla valkosipulin kynttä (täällä kynsi vain kuoritaan ja kuullotetaan kokonaisena, se otetaan pois ennen tarjoilua) ja jauhettua chiliä oliiviöljyssä muutama minuutti, lisää sitten pekoni ja ruskista se. 
3. Pilko kastanjat ja sekoita hyvin pekonin joukkoon.
4. Sekoita joukkoon myös brie, alenna lämpöä, anna hautua hetki kannen alla, samalla kun pasta kypsenee kattilassa.
Jos kastike on liian paksua ohenna hieman pastan keitinvedellä.
5. Pastan ollessa al denteä, kaada vesi pois ja lisää pasta kastikkeeseen. Anna kastikkeen imeytyä hetki pastaan ennen tarjoilua. 

Buon appetito! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti