maanantai 8. kesäkuuta 2015

Mansikka-tiramisù limoncellovaahdolla

Kesä on mansikka-aikaa, ja vaikka mieheni onkin kaikkia tiramisù-variaatioita vastaan, itse tykkään tästä raikkaasta sitruunaisesta mansikka-tiramisùsta. Lapsille tämä resepti ei toki sovi limoncellon takia, mutta aikuisten kesäjuhliin loistavasti! Reseptiin käytin tällä kertaa savoiardi-keksejä, niitä kun tuntuu olevan saatavilla paremmin kuin Pavesineja.

4 hlölle

4 lasia/jälkiruokakulhoa.

Vaahto:
250g mascarpone-juustoa
3 munan keltuaista
30g limoncello-sitruunalikööriä
30g tomusokeria

Tiramisù:
10 savoiardi-keksiä
250g mansikoita
30g sokeria
1 sitruunan mehu ja kuori

Kostutusneste:
1 sitruunan mehu ja kuori
6 rkl limoncelloa
75ml vettä
20g sokeria
1 sitruunan mehu ja kuori

1. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri paksuksi vaahdoksi.
2. Lisää limoncello edelleen vatkaten, ja mascarpone varovasti pikkuhiljaa vaahtoon, puuharukalla tai nuolijalla vaahtoa käännellen.
3. Pese mansikat hyvin ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Jätä kuitenkin muutama kokonaiseksi koristelua varten.
4. Sekoita mansikoihin sitruunan mehu ja raastettu sitruunankuori.
5. Lisää kattilaan kostutusliemen ainekset, vesi, limoncello, sokeri, sitruunankuori ja -mehu, kiehauta ja jäähdytä liemi.
6.Ota savoiardi-keksi ja puolita se. Kasta nopeasti kostutusnesteessä ja aseta ne juomalasin/jälkiruokakulhon pohjalle. Lisää keksien päälle vaahtoa ja vaahdon päälle mansikoita.
7. Mansikoiden päälle toinen kerros vaahtoa ja vaahdon päälle savoiardi-keksi. Etene näin kunnes lasi on täysi. Viimeiseksi kerrokseksi tulisi jäädä vaahto, jonka päälle voi asettaa muutaman puolitetun mansikan ennen tarjoilua.
8. Anna vetäytyä muutama tunti ja tarjoile kylmänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti