keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Tacchinella alla Ghiotta- Syksyinen Kalkkunapata

Syksy saapuu pikkuhiljaa tännekin ja lämpimät ja täyttävämmät ruoat alkaa taas maistumaan.
Pataruoat on vielä todella helppoja, vaikkakin hauduttamiseen menee aikansa. Mutta eihän sitä tarvitse padan ääressä ihmetellä, vaan voi käydä vaikka sienimetsällä sen aikaa. 

4.lle hlölle

1kg kalkkunan reisi-koipea (luut poistettuina) 
2 porkkanaa
2 sipulia 
2 varsisellerin vartta 
5 Salvian lehteä
5 Laakerinlehteä
Pippuria 
Suolaa 
5dl valkoviiniä
Vihreitä ja mustia oliiveja

1. Hienonna porkkanat, sipulit ja varsisellerit pieneksi ja paista tilkassa öljyä padassa. 
2. Lisää kalkkunan liha ja hieman pippuria, suolaa sekä laakerin- ja salvian lehdet. Anna paistua kunnes kalkkunan neste on kokonaan haihtunut ja liha alkaa ruskistua. 
3. Lisää viini ja oliivit. Hauduta matalalla lämmöllä kannen alla 1,5-2h, kunnes liha on mureaa.
4. Tarkasta suola ja pippuri, ja tarjoile kuumana, vaikka Torta al Teston kera. 

Mukavaa syksyn alkua kaikille!!! 
Ja Buon Appetito!!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti