lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pesche al vino rosso- Punaviinipersikat

Persikka-aika on parhaimmillaan ja mikä olisikaan parempi jälkiruoka lämpimiin kesä-iltoihin, kuin punaviinipersikat jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

4.lle hlölle 
4 persikkaa
30g sokeria 
4dl punaviiniä 
1 kanelitanko

1. Kiehauta kattilassa vesi, upota persikat veteen muutamaksi minuutiksi, jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori persikat. 
2. Leikkaa persikat puoliksi ja poista kivet.
3. Sirottele puolet sokerista persikoiden päälle ja anna vetäytyä 1h huoneenlämmössä.
4. Kuumenna viini kiehuvaksi, lisää kanelitanko ja loput sokerit. Upota persikat ja keitä niitä kunnes ne pehmenee. Varo rikkomasta niitä!
5. Asettele persikat isoon, laakeaan kulhoon/lautaselle ja keitä punaviinikastike kasaan, niin että se paksuuntuu. Kaada persikoiden päälle kun kastike on siirappimaista. 
6. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua. 
7. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. 

Buon Appetito!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti