keskiviikko 21. elokuuta 2013

Insalata di Ceci- Kikhernesalaatti

Kikherneitä käytetään niin salaateissa, keitoissa kuin pastoissakin. Tässä on yksinkertainen salaattiresepti, joka ainakin meidän perheessä maistuu kesäkuumalla. Yleensä piatto unicona, eli koko ateriana monen ruokalajin sijaan, kikherneiden ollessa hyvä proteiininlähde jo itsessään.

200g kikherneitä
2 punasipulia
100g pekonia (oikeastaan täällä käytetään sian poskea; guancialea, mutta voi olla vaikea löytää Suomesta!?)
Oliiviöljyä
4 lehteä salviaa
Mustapippuria ja suolaa
Pecorino/parmesaanijuustoa

1. Liota kikherneitä 24h, valuta vesi pois ja keitä n.3h runsaassa vedessä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös säilöttyjä kikherneitä, jolloin suolaa ei tarvitse juuri lisätä.
2. Kuullota punasipulit ja pekoni pannulla, ja hienonna salvian lehdet.
3. Sekoita punasipuli-pekoniseos ja salvia kikherneiden joukkoon, ja mausta oliiviöljyllä, pippurilla ja suolalla oman maun mukaan.
4. Raasta päälle hieman pecorino- tai parmesaanijuustoa, kun seos on jäähtynyt, jos haluaa syödä annoksen salaattina.

Annoksen voi siis syödä niin kylmänä kuin kuumana, esimerkiksi syksyn iltahämärässä. 
Buon Appetito! 

1 kommentti:

  1. Mmm. Pitää kokeilla! Täällä ne syksyn iltahämärät alkamassa. Laitahan lisää maakunnan reseptejä tulemaan!

    VastaaPoista