sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Seepia-hernemuhennos

Meillä syödään kalaa ja mereneläviä pari kolme kertaa viikossa, vaikka keski-Italiassa, kaukana rannoista, asummekin.
Tämä resepti on hyvin perinteinen, ja se on lähtöisin Laziosta.

4.hlölle

8 seepiaa (mustekala)
500g herneitä (pakasteherneet käy hyvin)
Oliiviöljyä 
1/2 sipuli
10 kirsikkatomaattia
Suolaa

1. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota kasarissa tai syvässä paistinpannussa oliiviöljyssä.
2. Halkaise tomaatit ja lisää ne sipulin joukkoon, samoin kuin puhdistetut seepiat ja paista niitä hetki.
3. Lisää herneet ja anna hautua 30min kannen alla matalalla lämmöllä. Tarkista aina välillä ettei kuivu liikaa, ja lisää tilkka vettä tarvittaessa.
4. Lisää suolaa tarvittaessa, ja tarjoile kuumana. 

Buon Appetito!

lauantai 11. helmikuuta 2017

Katkarapu-granaattiomenapasta

Erikoisempi pasta katkaravuista ja granaattiomenasta maistui oikein hyvin perheen pienemmällekin.

4.lle hlölle

320g spaghettia 
500g katkarapuja 
1 granaattiomena
1 valkosipulinkynsi
50g valkoviiniä
Basilikaa
Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa

1. Laita pastavesi kiehumaan, putsaa katkaravut poistaen päät ja kuoret. 
2. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja kuullota hetki katkarapuja ja valkosipulinkynttä öljyssä.
3. Lisää valkoviini ja anna hautua ilman kantta, kunnes viini on kokonaan haihtunut. 
4. Avaa sillävälin granaattiomena ja erittele siitä siemenet, jotka lisätään pastaan. (Onnistuu helposti kun puolitat granaattiomenan ja puukauhalla lyöt kuoripuolelle antaen siemenien tippua itsestään).
5. Ota valkospiulinkynsi pois.
6. Silppua basilikaa maun mukaan. Lisää ne kastikkeen joukkoon, samoin kun granaattiomenan siemenet ja mausta suolalla ja pippurilla.
7. Kaada keitetty spaghetti kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna imeytyä muutama minuutti ja annostele lautasille.
8. Tarjoile lämpimänä.

Buon Appetito!