sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tomaattinen rapurisotto

Poikani Mathias tykkää merenelävistä, ja varsinkin ravuista, joten niitä syödään meillä usein. Tämä kesäinen risottoresepti on aika takuuvarma, ja siihen sopii mitkä tahansa ravut (pakaste tai tuoreet, isot tai pienet). Itse käytin tuoreita jättikatkarapuja.

4.lle hlölle

1/2kg rapuja
1/2kg risottoriisiä
1 valkosipulinkynsi
Persiljaa
1/2 lasillista valkoviiniä (itse käytän halpavalkoviiniä, jota löytyy ruoanlaittoon aina kaapista)
1lasillinen tomaattikastiketta
1l kalalientä
Oliiviöljyä

1. Irroita ravuista pyrstöt kuorimatta niitä. (Voit leikata saksilla pyrstöt auki, niin ne on helpompi syödä).
2. Silppua pieni nippu persiljaa ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä hetki ja lisää sekaan ravut, niin pyrstöt kuin päät, kuorineen. Lisää valkoviini ja kiehauta ravut viinissä.
3. Lisää tomaattikastike ja anna hautua 5minuuttia. (Jos haluat tulisemman vaihtoehdon chili sopii ruokaan mahtavasti, ja tässä vaiheessa voit lisätä sen tomaattikastikkeeseen!).
4. Lisää riisi ja puolet kalaliemestä. Madalla lämpöä ja anna hautua n.20min. Lisää kalalientä tarvittaessa, niin ettei riisi pääse kuivumaan. Kun riisi on kypsää sen tulisi olla täyteläistä, ei vetistä.
5. Annostele lautasille ottaen rapujen päät sivuun. Niitä ei ole tarkoitus syödä! 
6. Tarjoile kuumana,  ja aikuisväelle raikkaan valkoviinin kera. 

Buon Appetito!