perjantai 26. syyskuuta 2014

Semolino alla vaniglia con pere- Vaniljainen mannaherkku ja päärynäkompotti

Tähän jälkiruokaan olen törmännyt usein Alpeilla, varsinkin näin syysaikaan.
Helppo jälkiruoka tai vaikka väli-tai iltapala,joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Päärynöiden sijaan voi käyttää hyvin myös omenoita.

1l maitoa
1dl mannasuurimoita
1 vaniljatanko
4 päärynää
kanelia
1dl sokeria

1. Kuori päärynät ja poista niistä kodat. Pilko pieniksi ja laita kattilaan. 
2. Lisää tilkka vettä, ripaus kanelia ja sokeri. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen niin että se vetäytyy  kasaan.
3. Mittaa toiseen kattilaan maito, avaa vaniljatanko ja lisää sen sisus maidon joukkoon.
4. Kuumenna maito, ja kun se kiehuu lisää mannasuurimot vispilällä vispaten, ettei tule paakkuja.
5. Keitä 10minuuttia, tai pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä hetki ja annostele jälkiruokakulhoihin. 
Lusikoi päärynäseos päälle ja anna jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua. 





sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tagliolini ai funghi porcini e guanciale- Tatti-pekonipasta

Syksyssä parasta on sienet, ja täällä varsinkin tatit ovat suuressa arvossa.
Tähän reseptiin pikkulisän tuo pekoni, mutta sen voi jättää poiskin, jos haluaa lihattoman vaihtoehdon.

4.lle hlölle

500g tuorepastaa
300g tatteja
100g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
Persiljaa
Suolaa 
(Mustatryffeliä)

1. Putsaa sienet ja leikkaa ne paloiksi. 
2. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota niitä tilkassa öljyä pannulla. 
3.Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, hienonnettu persilja ja sienet. Paista kunnes sienet ovat kullankeltaisia eikä päästä enää nestettä.
4. Laita sillävälin pastavesi kiehumaan. 
5. Paista toisella pannulla pieneksi pilkottu pekoni. Kun se on kypsää, yhdistä ne sieniin. Anna hautua muutama minuutti. Jos kastike tuntuu liian kuivalta, lisää hieman pastan keitinvettä. Tarkasta suolan tarve.
6. Kun pasta on kypsää kaada se kastikkeen joukkoon ja anna imeytyä kastikkeeseen hetki. 
7. Annostele lautasille ja halutessasi raasta hieman mustatryffeliä päälle. 

Buon Appetito!


keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Tacchinella alla Ghiotta- Syksyinen Kalkkunapata

Syksy saapuu pikkuhiljaa tännekin ja lämpimät ja täyttävämmät ruoat alkaa taas maistumaan.
Pataruoat on vielä todella helppoja, vaikkakin hauduttamiseen menee aikansa. Mutta eihän sitä tarvitse padan ääressä ihmetellä, vaan voi käydä vaikka sienimetsällä sen aikaa. 

4.lle hlölle

1kg kalkkunan reisi-koipea (luut poistettuina) 
2 porkkanaa
2 sipulia 
2 varsisellerin vartta 
5 Salvian lehteä
5 Laakerinlehteä
Pippuria 
Suolaa 
5dl valkoviiniä
Vihreitä ja mustia oliiveja

1. Hienonna porkkanat, sipulit ja varsisellerit pieneksi ja paista tilkassa öljyä padassa. 
2. Lisää kalkkunan liha ja hieman pippuria, suolaa sekä laakerin- ja salvian lehdet. Anna paistua kunnes kalkkunan neste on kokonaan haihtunut ja liha alkaa ruskistua. 
3. Lisää viini ja oliivit. Hauduta matalalla lämmöllä kannen alla 1,5-2h, kunnes liha on mureaa.
4. Tarkasta suola ja pippuri, ja tarjoile kuumana, vaikka Torta al Teston kera. 

Mukavaa syksyn alkua kaikille!!! 
Ja Buon Appetito!!!